Excursies

 

Rondtour op Lombok

Een rondtour op Lombok voor een paar dagen is echt aan te bevelen. Tijdens de rondtour op Lombok kunt u genieten van de mooie natuur, de rijstvelden, watervallen, prachtige uitzichten op de Rinjani en de handvaardigheden in de dorpen. Kortom vraag onze chauffeur Trisna om samen met hem de rondtour op Lombok te maken.  

Gili-eilandjes

Gili Meno, Gili Trawangan en Gili Air zijn drie hele kleine “bounty” eilandjes. Naar deze zogenaamde Gili's kunt u vanuit Senggigi eenvoudig een dagtrip maken. De eilandjes liggen op een uurtje varen langs de rotsachtige kust richting het noorden. U kunt hier heerlijk snorkelen en duiken. Met name op Gili Trawangan zijn ook enkele eenvoudige en luxe hotels voor langer verblijf.

Gili Nanggu

Gili Nanggu is een heel klein eiland dat meer naar het zuiden van Lombok voor  de kust ligt. Dit eilandje is (nog) niet zo druk als de drie bekendste Gili’s en beschikt over mooie witte koraalstranden. Er is eenvoudige, maar wel idyllische, accommodatie direct aan het strand. U loopt dit eilandje rond in ca. 20 minuten.  Tevens kunt u neerstrijken voor een hapje en drankje in het restaurant. U kunt Gili Nanggu bereiken per boot vanuit Senggigi in ca.1 uur. U kunt er ook voor kiezen om het eerste stuk over de weg te gaan. Vanuit het zuiden maakt u dan nog een korte oversteek naar het eilandje per boot. Meer info: www.gilinanggu.com

Het zuiden

Het zuiden is heel droog en er zijn erg veel zeer witte stranden, waar inmiddels steeds meer leuke restaurantjes komen. U vindt hier nog een aantal traditionele Sasak dorpen. Sasaks zijn de oorspronkelijke bewoners van Lombok. Het bekendste Sasakdorp is Sade. U kunt u hier laten rondleiden en zo een goede indruk krijgen van hoe men traditioneel leeft op Lombok. Desgewenst kunt u een dag in het zuiden overnachten in Kuta(op eigen kosten).  Het Novotel Resort Hotel is één van de mooiste hotels in Indonesië. Het is gebouwd als een Sasakdorp. Er zijn ook nog enkele eenvoudige accommodaties te vinden in het zuiden van Lombok.

Duiken en snorkelen

In Senggigi zijn een aantal duikscholen en rondom Lombok zijn veel mooie duik- en snorkellocaties. Mocht u hierin interesse hebben dan raad ik u aan eens een kijkje te nemen op de site van Lombok Dive

Golf

Lombok heeft twee mooie golfbanen voor de golfliefhebbers. Beide golfbanen liggen op een klein uurtje rijden vanuit villa Bale Solah. De eerste golfbaan heet ‘Lombok Kosaida Golfclub’. Deze vindt u richting het noorden aan de kust richting de Gili’s. De tweede golfbaan, 'Rinjani Golf and Country Club', ligt iets naar het oosten en 500 meter omhoog tegen Gunung Rinjani. 

Online Boeken

Wij werken met een online boekingsbureau. Wilt u weten of onze vakantie woning nog beschikbaar is?

Direct boeken contact opnemen
2015award winner silver

Realisatie : Custom Website