Lombok

   

Lombok is het eerste eiland van de ten oosten van Bali gelegen Kleine Sunda Eilanden. Lombok meet 4725 km2 en is daarmee vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Noord Brabant. Lombok wordt wel  vergeleken met het Bali van 20 jaar geleden. Dat is juist als u kijkt naar de toeristische ontwikkeling. Toch zijn er duidelijke verschillen in cultuur, klimaat, landschap en geloof. Lombok is aanmerkelijk droger dan Bali en heeft een hoofdzakelijk Islamitische bevolking. Het hoogste punt is de vulkaan Gunung Rinjani. Met zijn 3726 meter hoogte is dit de op één na hoogste vulkaan van Indonesië. De vulkaan is bepalend voor de  flora en fauna aan de noordkant van het eiland. In het zuiden vindt u maagdelijk witte stranden waar de toeristen nog niet in grote getale komen. Voor de kust liggen een aantal idyllische eilandjes (De Gili’s) waar u naar hartenlust kunt duiken en snorkelen.

 Senggigi

      

Senggigi is de meest populaire en ontwikkelde toeristenplaats op Lombok. U vindt hier tientallen boetiekjes, restaurantjes, hotels en een aantal disco’s. Ook voor het boeken van uw eventuele excursies, duiktripjes en duikcursussen, geld pinnen en uw boodschappen kunt u hier prima terecht. Senggigi beschikt over een mooi strand en is tevens een uitgangspunt voor  dagtripjes per vissersbootje naar de verschillende Gili-eilandjes.

Mataram

       Ampenan market

Mataram is de hoofstad van Lombok. De stad is samengegroeid met Ampenan aan de kust en Cakranegara meer naar het oosten. Samen vormen zij één grote, levendige plaats waar in totaal ongeveer een half miljoen van de in totaal ca. 3 miljoen mensen op Lombok wonen. In deze levendige Aziatische stad is bijna alles wel te krijgen al is enig zoeken daarbij wel een must. In tegenstelling tot onze westerse wereld zijn de meeste winkels hier namelijk nog klein.

Online Boeken

Wij werken met een online boekingsbureau. Wilt u weten of onze vakantie woning nog beschikbaar is?

Direct boeken contact opnemen
2015award winner silver

Realisatie : Custom Website